Skip to main content

Beesel

De naam is Beesel is waarschijnlijk afkomstig van het woord ‘Bieslo’. In vroeger dagen was dit gebied een zeer bosrijke streek met veel waterbiezen. Ingeklemd tussen Maas en Duitse grens vormt Beesel een groene buffer tussen de steden Venlo en Roermond. De dorpskern van Beesel kenmerkt zich door een typisch Limburgs karakter. Een dorp met monumentale panden en een gezellig marktplein met rondom een aantal horecagelegenheden, waaronder Mert 5.

Was ist zu tun?

Ontdek de vele bezienswaardigheden in de gemeente Beesel en de provincie Limburg. Zowel voor jong als oud zijn er voldoende mogelijkheden voor een gezellig dagje uit.

Designer Outlet Roermond

Ga naar het Designer Outlet Roermond voor een dagje winkelen. Het is een waar paradijs wanneer je van een dagje shoppen houdt. Denk onder andere aan merken als Prada, Gucci, Burberry, Puma, Nike, Adidas, Guess en Desigual.

Jaarlijks komen er meer dan 6 miljoen mensen richting het Designer Outlet in Roermond om een dagje te shoppen. Het Outlet Center is dan ook 363 dagen per jaar geopend.

Ca. 10 km

Bezienswaardigheden

Kasteel Nieuwenbroeck
Het kasteel is een rijksmonument en beschermde historische buitenplaats. Welke bestaat naast het terrein binnen de omgrachting ook uit een stelsel van omringende lanen, weiden, siertuin, een landschapspark en een bosaanleg met padenstructuur. Het kasteel is particulier eigendom en niet toegankelijk voor bezoek. Ca. 350 m

Beltkoren molen de Grauwe Beer
De houten achtkante beltmolen is gebouwd in 1614 in Zaandam als een houtzaagmolen. In 1891 werd de molen verscheept naar Beesel en opgebouwd op de kleine Solberg. De molen is prachtig gelegen aan de oever van de Maas in Beesel. Bij voldoende wind ziet men de molen geregeld in bedrijf.  Ca. 1 km

De draak
De Draak op de rotonde in Beesel staat symbool voor Drakendorp Beesel en het Draaksteken. Het is een 10 meter hoog kunstwerk, gemaakt van staal, dat als blikvanger voor het verkeer uit alle richtingen de weg wijst naar Beesel.
Ca. 3 km

BillyBird park Drakenrijk

Drakenrijk in Reuver is een buitenspeeltuin naast een groot strandbad voor kinderen tot 12 jaar. Daarnaast is er een BeachBar met strandbedden en loungemuziek, dus voor iedereen iets te doen.

Op Drakenrijk in Reuver opent in 2019 een nieuwe buitenspeeltuin, geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Op het strand is en volleybalveld en op het gras een voetbalveld zodat er ook voor de oudere jeugd van alles te doen is!

Daarnaast is er de BeachBar waar je lekker kunt genieten met een drankje in je hand, liggend op een strandbed met uitzicht op het meer. Wat wil je nog meer?

Ca. 4,5 km

Attractiepark Toverland

Laat je meenemen in de magie van Attractiepark Toverland. Ga op avontuur in de mysterieuze wildwaterbaan Djengu River, waag een ritje per motor in de lanceerachtbaan Booster Bike en ontdek jouw eigen magische krachten in het Toverhuis.

In 2018 is het nieuwe entreegebied Port Laguna geopend en het nieuwe themagebied Avalon gepresenteerd. Met meer dan 30 attracties en shows voor zowel jong als oud, beleeft iedereen in Toverland gegarandeerd een magisch mooie dag. Ook bij slecht weer is het goed toeven in het overdekte gedeelte.

Ca. 36 km

GaiaZOO

GaiaZOO in Kerkrade is één van de mooiste dierentuinen van Nederland. In 2018 werd de dierentuin door de ANWB opnieuw verkozen tot leukste uitje van Nederland! Een bezoek aan GaiaZOO is een complete wereldreis in één dag!

Nieuw in 2019: 400 flamingo’s, de grootste flamingo kolonie binnen een Europese dierentuin. GaiaZOO biedt een onvergetelijk dagje uit voor groot én klein!

Ca. 65 km

Nationaal park De Grote Peel

De Groote Peel is het kleinste nationale Park van Nederland, maar daardoor niet minder bijzonder. Het park staat vooral bekend om de zichtbare geschiedenis van de turfwinning en in het broedseizoen zijn er ruim negentig vogelsoorten te vinden. Neem een kijkje vanaf de knuppelbruggen, de uitzicht vlonder of vanuit de uitkijktoren en ervaar het prachtige uitzicht over De Groote Peel.

Ca. 45 km

Klimpark Fun Forest

Het klimpark van Fun Forest in het Venlose Tegelen is met 9 parcoursen en ruim 120 klimonderdelen het meest uitdagende klimpark van Nederland. Je kunt hier van 4 tot 15 meter hoog klimmen in de bomen van het bos. De klimparcoursen verschillen in hoogte en moeilijkheidsgraad en dat maakt dat klimmen geschikt is voor jong en oud, beginnend en gevorderd. Klimmen duurt 3 uur en is uniek, fun, actief en uitdagend. Durven jullie het aan?

Ca. 15 km

Mind Mystery

Mind Mystery is een themapark waar jong en oud zich vermaken en verbazen over alles wat eigenlijk niet kan. Waan je in de mysterieuze wereld van Siebrandt, een eigenzinnige uitvinder die tijdens een van zijn experimenten een enorme knal veroorzaakte waardoor zijn huis op z’n kop is belandt. Van Siebrandt hebben we nooit meer iets vernomen maar dat vreemde huis is te bezoeken in de Kasteelse Bossen van Horst.

Open je ogen voor optische illusies

Bij Mind Mystery is er van alles te zien en te beleven rondom het thema optische illusies. Bezoek het museum en ontdek alles over de grote kunstenaars, bekijk talloze hologrammen en allerlei optische kunst. Verdwaal in het spiegeldoolhof en verlies de zwaartekracht in een gigantische ruimtelijke illusie. Speel puzzels door het hele park en maak de gekste selfies en groepsfoto’s in Siebrandt’s huis, waar alles ondersteboven is gedraaid. Dit alles en nog veel meer voor een gezellige ochtend of middag vertier bij Mind Mystery.

Ca. 33 km

MERT 5

Een plek om elkaar te ontmoeten, te genieten van een lekkere maaltijd, met vrienden te proosten en comfortabel te overnachten in de historische dorpskern van Beesel.

CONTACT

Mert 5
Markt 5
5954 BH Beesel

Mail: info@mert5.nl

de_DEDeutsch