Brand Bier

Brand is de oudste bierbrouwerij van Nederland. In het plaatsje Wylre, op één van de mooiste plekken van het Zuid-Limburgse heuvelland, wordt al vanaf het jaar 1340 bier gebrouwen.

Proeflokaal

Met enige trots mogen wij ons als Mert 5 een Brand proeflokaal noemen. Dit houdt in dat wij (bijna) alle Brand bieren serveren, meer weten te vertellen over de Brand Brouwerij met haar bieren. En natuurlijk onze gasten een bier-spijs combinatie kunnen aanraden.

Op de website van brand schrijven ze het volgende:
“Maak kennis met het unieke karakter van elk van de Brand bieren in een Brand Proeflokaal. Hier herken je de ware Brand ambassadeurs: alle kasteleins zijn bij ons op de brouwerij geweest, waar wij ze persoonlijk hebben meegenomen in de kunst van het brouwen. Brand Proeflokalen zijn stuk voor stuk ondernemingen die staan voor genieten, gastvrijheid en vakmanschap. Je bent er van harte welkom voor een van de speciale bieren van Brand. “

Brand Bier - Blijf Proeven

Brand Pilsener

Gebrouwen met meer hop

Brand Premium Pilsener wordt gebrouwen met meer hop. Dat geeft onze pilsener zijn unieke, krachtige smaak. Het volledig volmout gebrouwen pils van Brand kenmerkt zich door de perfecte balans tussen hopbitterheid en hop-aroma. Dit komt doordat Brand twee keer in het brouwproces hop toevoegt aan het bier.

Brand Lentebock

Fruitig en fris

Brand Lentebock is gebrouwen met een bijzondere blend van gebrande moutsoorten en vergist met een bovengist. Lentebock dankt zijn frisse smaak aan de Saazer hop.

Brand Imperator

Vol van smaak

Brand Imperator is het oudste speciaalbier van Nederland. De rijke smaak en kleur dankt Imperator aan een volle blend van gebrande moutsoorten.

Brand IPA

Krachtig & blond

Brand India Pale Ale (7%) is het winnende bier van de Bierbrouwwedstrijd 2014. Het bier kenmerkt zich door een fruitig en citrusachtig karakter. Aromatisch hoppig met een zachte bitterheid.

Brand Session IPA

Exotische aroma’s & laagalcoholisch

Brand Session IPA is het winnende bier van Jeroen Free, winnaar van de Brand Bierbrouwwedstrijd ‘Session IPA’ 2017. Jeroen liet 286 deelnemers achter zich. Een unicum want Jeroen Free was ook de winnaar van de Brand bierbrouwwedstrijd ‘IPA’ 2014!

Brand Weizen

Volmout tarwebier

Brand Weizen is een Weizen uit Limburg volgens traditioneel Beiers recept. Gebrouwen met Saazerhop, zuiver mineraalwater en natuurlijk veel tarwe. Heerlijk fris met zachte afdronk.

Brand Weizen 0.0

Volmout tarwebier

Brand Weizen 0.0% is een Weizen uit Limburg volgens traditioneel Beiers recept.
Gebrouwen met Saazerhop, zuiver mineraalwater en natuurlijk veel tarwe.

Alcoholvrije Weizen heeft een extra frisse en fruitige smaak en een zachte afdronk.

Brand Blond

Krachtig en fruitig

Brand Blond is de winnaar van de Brand Bierbrouwwedstrijd 2013. Vijf verschillende hopsoorten geven dit bier zijn frisse en fruitige smaak. En het zware karakter is afkomstig van de combinatie van tarwemout, gerstemout en caramout.

Brand Dubbelbock

Robuust van smaak

Brand Dubbelbock dankt zijn rijke en robuuste smaak aan de dubbele rijping. De bijzondere blend van gebrande moutsoorten geeft Dubbelbock een prachtige, robijnrode kleur. Brand Dubbelbock is door zijn krachtige, moutige karakter een echt herfstbier

Brand Sylvester

Kruidig en smaakvol

De zoetkruidige smaak maakt Brand Sylvester onweerstaanbaar tijdens de donkere wintermaanden. Exclusief geselecteerde mouten geven dit bier zijn rijke aroma en robijnrode kleur.

Brand Porter

Milde karameltonen en een hint van verse koffie

Brand Porter is het winnende bier van Dennis Pancras en Niels Bosman, winnaars van de Brand Bierbrouwwedstrijd ‘Porter’ 2016. Brand Porter bevat 6.0% alcohol. Kenmerkend voor het bier zijn de gebrande mouten die de karakteristieke donkere kleur geven. Daarnaast zorgen de verschillende moutsoorten voor het licht geroosterde aroma, de milde karameltonen en een hint van verse koffie met aan het einde een zachtbittere afdronk.

Brand UP

De krachtige oersmaak van pils met verrassend frisse afdronk

Een ode aan de oersmaak van pils. Dat is Brand Up, oftewel Urtyp Pilsener. De krachtige frisse smaak komt het dichtst bij het oorspronkelijke pilsrecept uit 1842. Speciaal voor UP brouwen we met Saazerhop uit Tsjechië.

Brand Oud Bruin

Mildzoete klassieker

Brand Oud Bruin is typisch Limburgs. Het heeft een milde, zoete smaak, waarin de bierbitterheid vrijwel wegvalt. Oud Bruin is het oudste bier van Brand en is het hele jaar verkrijgbaar.