Skip to main content

Nieuwe inzichten voor de toekomst

Tweeënhalf jaar geleden, op 1 december 2018, opende wij de deuren van Mert 5. Vol enthousiasme en energie begonnen we aan een nieuwe uitdaging, bouwend aan een mooie toekomst. Niet wetende dat de wereld een jaar later tot stilstand zou komen en Corona alles ondersteboven haalde. Het heeft ons omvergeworpen en we zijn weer opgestaan. We hebben verdriet gehad, zijn boos geweest, vertwijfeld en onzeker over de toekomst. Maar de periode van het afgelopen jaar heeft ons ook belangrijke inzichten en mooie momenten en nieuwe mogelijkheden opgeleverd.

Dat corona nog niet de wereld uit is en op korte termijn ook nog niet zal verdwijnen, moge inmiddels duidelijk zijn. Dit heeft ons dan ook aan het denken gezet over onze toekomstvisie. Hoe willen we als Mert 5 coronaproof het najaar ingaan en hoe kunnen we ons voorbereiden op een toekomst na corona. In combinatie met onze hotelkamers, willen we onze focus dan ook meer gaan leggen op het restaurant.

 

Uitbreiding restaurant

Door de stappen die we ondanks corona de afgelopen tweeënhalf jaar gemaakt hebben, is de huidige keuken uit zijn jasje gegroeid. Hierdoor kunnen we niet meer aan alle vraag voldoen. Daarnaast hebben we buiten, met het terrasplein op de “Aaj Mert”, voldoende ruimte. Maar in het najaar hebben we in ons huidige restaurant beduidend minder zitplaatsen rekening houdend met de 1,5-meter maatregel. Dit heeft ons doen besluiten dat we nu moeten door pakken en na een lastige tijd toch moeten investeren in de toekomst.

 

Onze plannen

Er zal een ‘nieuwe’ grotere keuken in het verlengde van de Frietboetiek komen. Het eetzaaltje van de Frietboetiek zal hiervoor plaats gaan maken, zo creëren we één groot keukengedeelte. De Frietboetiek behoudt zijn huidige vorm, enkel voor afhaal of ter plaatse eten op het terras.

Met de komst van een grotere keuken zullen we ook het restaurant uitbreiden om meer zitplaatsen te realiseren. Dit doen we door de huidige binnenplaats bij de zaal te betrekken. Zo zal er in combinatie met het zaaltje een mooi en groter restaurant ontstaan, om lekker te lunchen of heerlijk te dineren. Het voorste gedeelte bij de bar, zal dan een grandcafé setting gaan krijgen voor de gezellige borrel in de avond.

 

Overlast

De verbouwwerkzaamheden proberen we natuurlijk zo te plannen en vorm te geven, dat ze voor u als gast zo min mogelijk overlast zullen geven. De ongemakken die het toch zal geven, zullen we zo duidelijk mogelijk communiceren. Zo zullen de eerste (sloop)werkzaamheden voor de keuken onvermijdelijke overlast geven in de Frietboetiek. Deze zal dan ook van 14 t/m 28 augustus gesloten zijn. De IJsboetiek zal overdag wel geopend zijn.

 

Nieuwe collega’s

Voor deze toekomst zoeken we ook nieuwe collega’s. Binnenkort op onze vacaturepagina o.a. zelfstandig werkend kok, medewerker bediening en all-round medewerker fast-service. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zie jij je in het najaar samen met ons deze nieuwe weg inslaan?
Loop gerust eens binnen voor een praatje!

nl_NLNederlands